Mirna Tomić na servisu Mirna Tomić na servisu

Mladost završila pobjedom natjecanje u Super ligi

Napisao:  Tra 22, 2023

U utakmici posljednjeg kola koja je odigrana u Zagrebu, 22. travnja, 2023., ženska ekipa Mladosti pobijedila je momčad STK Jaska iz Jastrebarskog, rezultatom 3:1.

Ekipa Mladost nastupila je u standardnom sastavu: Dora Ćosić, Bruna Borovec i Mirna Tomić, dok su za Jasku nastupile igračice Janja Matijašec, Sara Sušac i Victorija Oslaković.

Susret je započeo partijom između Dore Ćosić i Janje Matijašec. Dora je kontrolirala igru tokom  cijelog susreta i nametnula svoj stil igre. Njena igra bazirala se na brzim i jako riotiranim loptama (top spin) te brzim kontra udarcima iznad stola (flip) koji su bili nerješiva zagonetka za njenu suparnicu te je dobila meč rezultatom 3:0.

U drugoj partiji, Bruna Borovec, igrala je protiv obrambene igračice Sare Sušac. Igranje protiv obrambenih igrača uvijek je naporno za napadače a Bruna je igralo precizno i strpljivo kako i treba igrati takve mečeve. Ona je preciznim i jako rotiranim loptama nastojala poremetiti obranu suparnice i natjerati je na pogrešku. To joj je uglavnom uspijevalo, jer je Sara dosta griješila pri hvatanju rotiranuh lopti ili bi ih vraćala previsoko, tako da bi tada Bruna poentirala jakim kontra udarcima. Na taj način Bruna je uspješno završila susret u svoju korist, rezultatom 3:0.

U zadnjoj partiji sastale su se Mirna Tomić i Viktorija Oslaković. Mirna je vrlo brzo uočila slabe strane svoje protivnice i poentirala najčešće brzim rotiranim loptama ili izravnim kontra udarcima. U ovom meču, očito je presudilo Mirnino iskustvo i rutina te ja lagano dobila meč rezultatom 3:0.

Rezulatti po pojedinim mečevima kretali su se ovako:

Ćosić - Matijašec: 11:7, 11:7 12:10,

Borovec - Sušac:  11:7, 11:5, 11:8,

Tomić - Oslaković: 11:5, 11:1, 11:6.

Čestitamo našim igračicama na pobjedi i dobroj igri i ako nastave ovako igrati očekujemo od njih dobre rezultat u slijedećoj sezoni, kao što je plasman među 4 najbolje ekipe Super lige.

Pratite nas na društvenim mrežama