Karla Franović, ugodno iznenađenje susreta Karla Franović, ugodno iznenađenje susreta
Napisao: 

Mladost je postigla treću pobjedu u Super ligi protiv ekipe „STK Malinska Dubašnica“ rezultatom 4:2.

Najmlađi navijači Mladosti iz stolnoteniske škole sa svojim trenerom - fotografija: Božidar Žitnik

malinska najmladji navijaciUtakmica je odigrana 3.11.2018. u dvorani Mladosti.
U prvoj partiji susreta, Ivana Tubikanec započela je nervozno uz pomankanje koncentracije i izgubila prvi set protiv Leone Šantek. U nastavka, Ivana je igrala preciznije i snažnim udarcima kažnjavala pogreške protivnice te završila susret s 3:1 bez većih problema. U nastavku susreta Mirna Tomić krenula je ambiciozno i agresivno protiv Sunčice Zajec, ali je izgubila prvi set s 9:11. Mirna je nakon toga nastavila s ofenzivnom igrom i uspjela dobiti drugi set s uvjerljivih 11:7. U danjem toku susreta, Mirna nije uspjela zadržati tako visok nivo igre te je Sunčica, iskusnija igračica i bivša reprezentativka, točnijom i sigurnijom igrom na kraju dobila susret s 3:1.
Tada se u igru uključila i najmlađa članica sastav Mladosti, Karla Franović u igri protiv Mateje Magličić. Premda je izgubila prvi set, nastavila je s agresivnom igrom i snažnim forhend udarcima, naprosto je razarala obranu Mateje, na sveopće oduševljenje prisutnih gledatelja koji su poene nagrađivali dugačkim pljeskom. Taj je susret dobila rezulatom 3:1, triumfirajući u četvrtom setu s visokih 11:3.
Susret je postao kranje zanimljiv i neizvjestan, nakon što su Mirna Tomić i Ivana Tubikanec, u potpuno izjednačenoj igri, izgubile u igri parova protiv Mateje Magličić i Sunčice Zajec. Nakon toga je ukupan rezultat bio 2:2.
Do raspleta susreta dolazi nakon dobre igre igračica Ivane Tubikanec i Karle Franović. Ivana je u nizvjesnoj igri protiv Sunčice (najbolje igračica gostujuće momčadi), u kojem su se redali lijepi poeni s jedne i druge strane, na kraju dobila susret s 3:2, nametnuvši u u četvrtom i petom setu svoj ofenzivni stil igre i time otvorila put prema pobjedi Mladosti.
Završni susret odigrala je Karla Franović protiv Leone Šantek. Prvi set otišao je na stranu Leone, no Karla je u nastavku počela igrati sve bolje i učestalim napadima i jakim forhend udarcima nije dopustila protivnici da je ugrozi te na kraju završila susret s 3:1. Pored agresivne igre Karle, moramo pohvaliti njezinu izrazitu borbenost koja je oduševile prisutne u dvorani. To je bio i kraj susreta koji je završio rezultatom 4:2 za Mladost.

Uz Ivanu Tubikanec, koja je također dobila oba susreta i Karla zaslužje svaku pohvalu, zbog ofenzivne, borbena i atraktivne igre u kojoj je nadmašila samu sebe.

Sve čestitke djevojkama na pobjedi, dobroj igri i kolektivnom duhu!

Molim prijavite se ako želite komentarati

Pratite nas na društvenim mrežama