Ivana Tubikanec i Mirna Tomić briljirale su u igri Parova Ivana Tubikanec i Mirna Tomić briljirale su u igri Parova

Trećom pobjedom za redom, Mladost se uključila u borbu za vrh ljestvice ženske Super lige. Nakon prošlo tjedne pobjede u Varaždinu protiv mlade ekipe STK Starr Varaždin, Mladost je nastavila nizati pobjede u nastavku prvenstva: u subotu 9.2. nadigrala je u Zagrebu, ekipu ŽSTK Pula rezultatom 4:2

Obje ekipe bile su željne nadigravanja i ambiciozno ušle u meč, koja je započeo susretom Ivane Tubikanec (Mladost) i Ljiljane Janković (Pula). U prvom setu igralo se vrlo borbeno i agresivno s obje strane, no u toj igri bolje se snašla Janković i dobila prvi set s 11:7. Ivana je tada promijenila način igre, udarce protivnice neutralizirala je brzim blokadama i čekala priliku da osvoji poen jakim kontrama. Takvom igrom osvojila je drugi set, ali nažalost je zatim na razliku izgubila 3. set. U nastavku, Ivana je nastavila dosljedno provoditi kombinaciju brzih blokada i sporih jako rotiranih lopti, za koje Ljiljana nije imala rješenja: pokušavala je poentirati jakim udarcima koji su često završavali iznad stola. Slijedeća dva seta Ivan je tako relativno lagano dobila osvojivši važan bod za svoju momčad.
U slijedećem susretu Karla Franović igrala je protiv Ane Tofant, najbolje igračice Pule. Karla je pokušala nadigrati protivnicu agresivnom igrom i jakim forhend udarcima, ali se Ana pokazala uspješnija u igri brze izmjene udaraca, vješto koristeći nešto slabiji bekend protivnice. Agresivnom i borbenom igrom, Karla je uspjela dobiti jedan set, ali nije mogla više od toga te je izgubila susret s 1:3. U slijedećem susretu sastale su se Mirna Tomić, izrazito ofenzivna igračica i defanzivka Josipa Zajec. Mirna je krenula vrlo ambiciozna, pokušavajući što prije osvojiti poen jakim spinovima i kontrama ali je pri tome previše griješila te izgubila dva seta u nizu. U četvrtom setu Mirna je igrala strpljivije, gađala protivnicu spinovima i kontrama prvenstveno u bekend stranu, izbjegavajući opasne kontra udarce Josipe forhendom i uvjerljivo dobila teći set. U nastavku igre, Mirna je nažalost nastavila s brzopletom igrom, želeći što prije završiti poen i izgubila četvrti set a time i susret.
U parovima igrale su se Tubikanec i Tomić, protiv Tofant i Janković. Mirna se vrlo dobro kretala i brzim udarcima u blizini stola tjerala suparnice na pogreške koje nisu mogle parirati takvoj igri. Ivana je zadavala probleme dugačkim rotiranim loptama s većih udaljenosti ili bi pak završavala poene jakim forhend kontrama. U takvoj igri, izvrsno su se dopunjavale i dobile susret, prepustivši protivnicama samo jedan set.
Nakon parova rezultat u meču bio je poravnat i krajnji rezultat bio je sasvim neizvjestan.
U nastavku susreta, sastale su se najbolje igračice obiju ekipe: Tubikanec i Teofant. Ivana je započela susret jako agresivno, ali je Ana vrlo spretno uzvraćala i pokazala se uspješnija u brzoj, agresivnoj igri te dobila prvi set. U nastavku, Ivana je primijenila već oprobanu taktiku u prvom susretu: koncentrirala se na blokadu spinova i kontri protivnice, povlačeći se po potrebi daleko od stola, vraćajući udarce jako rotiranim loptama bekendom ili brzim forhend spinovima koji su često natjerali protivnicu na pogreške. Takvom igrom dobila je 2. set s nevjerojatnih 11:1. U nastavku, Ana se uspjela prilagoditi takvoj igri i dobila 3. set. Ivan je nastavila svojom s igrom kojom je osvojila 2. Set, dok je Ana počela gubiti koncentraciju i sve češće promašivala snažne udarce. Ivana je tokom igre bila sve sigurnija, vrlo se efikasno branila i strpljivo čekala priliku da krenu u protu napad i osvoji poen. Kako je igra odmicala prema kraju, Ivana se osjećala sve sigurnijom dok je Ana prihvatila igru koja joj nije odgovarala i na kraju uvjerljivo izgubila dva posljednja seta. Bio je to preokret u meču koji je dao priliku Mladosti da završi susret u svoju korist.
U zadnjem susretu odmjerile su snage Mirna Tomić i Ljiljana Janković. Psihološka prednost bila je na strani Mladosti kojoj je trebala još jedna pobjeda, a Mirna se razigrala u igri parova i puna pouzdanja ušla u susret. Susret je ipak bio krajnje neizvjestan. Prvi set osvojila je Ljiljana, no Mirna je nastavila s svojom poznatom agresivnom igrom, brzim forhend i bekend spinovima te se nije libila napadati i servise protivnice. Rezultat takve igre bila su dva dobivena seta i vodstvo s 2:1. U četvrtom setu, Mirna je ispustila nekoliko set lopti u igri na razliku i izgubila rezultatom 14:16. U petom setu, Mirna je iskazala čvrstoću i hrabrost, napadala od samog početka, čime je obeshrabrila protivnicu koja je potpuno izgubila koncentraciju a na kraju i set s 11:4. To je ujedno bio i kraj meča s konačnim rezultatom 4:2 u korist Mladosti.
Mladost se ovim rezultatom uključila u grupu ekipa koja se bori za završno doigravanje četvero ekipa. U prvom djelu prvenstva, ekipa Mladosti kojoj se su priključile dvije nove igračice kao da je ispitivala snagu ostalih ekipa. No čini se kao da je ekipa sazrela, izgradila povjerenje u sebe što nam daje nadu da će postići još dobrih rezultata u nastavku prvenstva.

Naše igračice prikazale su borbenu i taktički zrelu igru, vješto koristeći svoje prednosti i mane protivnika, u čemu se naročito iskazala Ivana Tubikanec (pogledajte video sa susreta)

Čestitamo pobjednicama! 

tekst: Dragutin Ivček, vidio i fotografije: Božidar Žitnik

 

 

Molim prijavite se ako želite komentarati

Pratite nas na društvenim mrežama